Ga naar de inhoud
Oplossingen

Houd water buiten de deur

Clouds

Opvijzelen van je woning


Bescherm je woning tegen wateroverlast
Klimaatverandering zorgt voor steeds hevigere regenbuien. Vanwege deze hevige regenbuien is ook de kans op wateroverlast groter. Dat kan vragen om maatregelen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast. Een van deze maatregelen is het opvijzelen van je woning.

Wat houdt het opvijzelen van je woning in?
Een van de oplossingen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast is het verhogen van je woning. Dit wordt ook wel opvijzelen genoemd. Het peil van je woning komt door opvijzeling een stuk hoger te liggen. Water kan dan niet meer binnen stromen.

Voor het opvijzelen worden er eerst gaten in de woning gehakt om vijzels te plaatsen. Dan wordt de woning door de vijzels omhoog gekrikt. Als de woning op de juiste hoogte staat, worden de gaten dichtgemetseld en afgewerkt. Hierna ligt de woning hoog genoeg waardoor er geen water meer kan binnen stromen.

Kosten 1 1 1 1

Het opvijzelen van een woning is doorgaans erg kostbaar. De prijs wordt vaak per vierkante m. berekend. De kosten voor het opvijzelen verschillen daarom per woning. Voor een indicatie van de kosten kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerde aannemer.

Wat heb je nodig?
Voor het opvijzelen van een woning heb je een gespecialiseerde aannemer nodig.

Tips
Het optillen en verhogen van een woning is ingrijpend voor bewoners, vraagt veel expertise van de aannemer en is erg kostbaar. Denk daarom goed na over deze oplossing.

Waterklaar actueel


Nieuws

Natte voeten of hittestress deze zomer?
Laat je niet verrassen.
Lees meer
Medicijnresten als risicobron voor (drink)water
In de toekomst kan de kwaliteit van drinkwaterbronnen onder druk komen te staan door steeds meer...
Lees meer

Meer informatie

Onderzoek /parkstad/downloads

Downloads

Lees meer
Onderzoek /parkstad/onderzoeken

Onderzoeken en innovaties

Lees meer
Back to top

contact

Kalender calendar-icon