Ga naar de inhoud
Oplossingen

Houd water buiten de deur

Clouds

Roostergoten aanleggen


Bescherm je woning tegen wateroverlast
Klimaatverandering zorgt voor steeds hevigere regenbuien. Vanwege deze hevige regenbuien is ook de kans op wateroverlast groter. Dat kan vragen om maatregelen om je huis beter te beschermen tegen wateroverlast. Een van deze maatregelen is het aanleggen van een roostergoot.

Wat houdt het aanleggen van een roostergoot in?
Als gevolg van zware regenval is de kans steeds groter dat er water via doorgangen, zoals de voor- en achterdeur, garagedeur en koekoek binnenstroomt. Een roostergoot, ook wel afvoergoot, draingoot of lijngoot genoemd, voor een doorgang voorkomt wateroverlast. De goot leidt het water weg van de doorgang.

Op internet vind je verschillende calculatieprogramma’s waarmee je bepaalt welke soort goot het best bij jouw specifieke situatie past.

Kosten 1 1 1 1

De kosten van een goot zijn afhankelijk van de uitvoering en grootte. Het is van de situatie afhankelijk hoeveel roostergoten er nodig zijn.

Ruimtegebruik 1 1 1 1

Deze maatregel heeft zin als water je huis binnenstroomt via de voor- of achterdeur, de koekoek, de muren of de garage onder de woning.

Wat heb je nodig?
Je hebt kluservaring of een aannemer nodig.

Tips
Je kunt ook een goot plaatsen bij de doorgang van een dieper gelegen garage. Echter het water kan hier niet natuurlijk wegstromen. Het wegpompen van het water biedt hier uitkomst.

Waterklaar actueel


Nieuws

Natte voeten of hittestress deze zomer?
Laat je niet verrassen.
Lees meer
Medicijnresten als risicobron voor (drink)water
In de toekomst kan de kwaliteit van drinkwaterbronnen onder druk komen te staan door steeds meer...
Lees meer

Meer informatie

Onderzoek /parkstad/downloads

Downloads

Lees meer
Onderzoek /parkstad/onderzoeken

Onderzoeken en innovaties

Lees meer
Back to top

contact

Kalender calendar-icon